Vervoersdiensten

Mobiliteit zorgt voor verbinding tussen mensen, voor groei en vooruitgang.  Een bezoekje aan een familielid of het ziekenhuis.  Naar je werk of je opleiding. Waar zouden we zijn zonder goed OV? Transdev vindt het heel belangrijk dat OV voor iedereen beschikbaar is. In de regio’s waarin we actief zijn zorgen we met onze opdrachtgevers (de provincies) voor veilig, toegankelijk en betrouwbaar OV.  Daarvoor maken we gebruik van verschillende mobiliteitsoplossingen.

Bus

Van Noord-Holland tot Brabant en van Zeeland tot Gelderland: onze buschauffeurs staan dagelijks klaar voor de reiziger.

In Gooi & Vechtstreek vind je bussen van Transdev, maar ook in andere delen van het land rijden we onder bekende namen zoals Connexxion en Hermes.Maar welke naam er ook op de (trolley)bus staat, de belofte is hetzelfde: de reiziger de vrijheid geven om comfortabel, veilig, duurzaam en betrouwbaar te reizen.

Van elektrisch tot waterstof: van de bijna 1400 bussen in onze vloot zijn er al meer dan 500 volledig uitstootvrij. We zijn hard op weg naar een volledige Zero Emission-vloot in 2025.
 

De buurtbus

Kleinschalig en lokaal vervoer om dunbevolkte gebieden te verbinden met steden en knooppunten, dat is de buurtbus!

Transdev zorgt niet alleen voor vrijheid en mobiliteit voor onze reizigers met grote bussen en in grote steden. Ook kleinere steden, dorpen en landelijke gebieden moeten ontsloten worden. Al sinds 1977 speelt de buurtbus hierin een cruciale rol. Deze kleine bussen zorgen ervoor dat iedereen toegang heeft tot betrouwbaar openbaar vervoer.

De chauffeurs zijn meestal vrijwilligers en de bus rijdt een vaste route volgens een vaste dienstregeling. Net als de 'gewone' bussen. Op dit moment rijdt Transdev Nederland met ongeveer 130 buurtbussen, door het hele land.

Trein

Transdev Nederland vervoert niet alleen op de weg, maar ook op het spoor!

In het Oosten van het land is onze treinverbinding te vinden: de Breng-trein verbindt al meer dan 10 jaar Arnhem met Doetinchem.

Taxi

Onder de naam Connexxion Taxi Services verzorgen we onder andere WMO-vervoer, leerlingenvervoer, regiotaxi’s en directievervoer.

Of ze nu leerlingen naar het speciaal onderwijs brengen of ministers onder politie-escorte vervoeren naar de luchthaven, de chauffeurs en centralisten van Connexxion Taxi Services staan elke dag weer paraat. Met 14 vestigingen vind je onze taxi-voertuigen door het hele land. Ook hier zijn we sterk aan het verduurzamen: al 30% van onze taxi-voertuigen is Zero Emission.

ParkShuttle

Een uniek elektrisch voertuig zonder bestuurder: de ParkShuttle vervoert reizigers tussen Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

De ParkShuttle was in 1999 Nederlands eerste autonome voertuig. Oorspronkelijk onder de Connexxion-vlag, maar in 2022 ging de derde generatie van deze shuttle in Transdev-kleuren de weg op. De vloot bestaat uit 6 voertuigen, die elke dag 1850 reizigers vervoeren. En het opladen? Dat doen ze gewoon op de haltes. Vanuit een regiecentrum houdt een medewerker via camera’s een oogje in het zeil.

Momenteel rijdt de ParkShuttle op een eigen, afgeschermde baan. Maar de volgende primeur volgt hopelijk snel: zelfstandig rijden tussen het overige verkeer!

Ambulance

Witte Kruis is de grootste acute zorgorganisatie van Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief.

Witte Kruis verleent ambulancezorg in vijf regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s), is actief in twee meldkamers, biedt huisartsenvervoer in vier regio’s, levert specialistische medische zorg en EHBO op diverse grote en kleine evenementen en festivals, verzorgt het orgaandonatievervoer in West- en Zuid-Nederland en levert met Stan een belangrijke bijdrage aan burgerhulpverlening. 

OV-op-Maat

OV-op-Maat is een mobiliteitsoplossing die dankzij een slimme combinatie van vervoersdiensten snel en flexibel in te zetten is.

In regio’s waar (op bepaalde tijden) weinig gebruik wordt gemaakt van de klassieke busverbinding, wordt de dienstregeling aangevuld met extra vervoersmogelijkheden. Buiten de spits vullen we de klassieke OV-dienstregeling aan of vervangen we de vaste lijn door flexibel vervoer. Zo ontstaat er een fijnmazig OV-netwerk en blijven kleine kernen voor iedereen bereikbaar, maar rijden er geen grote lege bussen rond. Wel zo duurzaam en efficiënt. Hier lees je meer over OV-op-Maat.