Feiten & Cijfers

Transdev is het moederbedrijf van bekende vervoersbedrijven in heel Nederland. Van openbaar vervoer tot taxivervoer, van zelfrijdende shuttle tot ambulance: Transdev is door het hele land te vinden. Maar grote kans dat je ons kent onder een andere naam, want we zijn onder vele namen actief. Nieuwsgierig geworden? We nemen je graag mee in een overzicht van onze prestaties, merken en activiteiten.

Onze merken

Transdev is het moederbedrijf van verschillende bekende OV- en taximerken, diverse zorgvervoerders en één van de grootste Nederlandse specialisten op het gebied van acute zorg. Samen zijn wij Transdev.

Connexxion is een van de bekendste vervoersbedrijven van Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en is bekend van bus-, trein- en taxivervoer door het hele land. 

Hermes is al sinds 1995 een begrip in het openbaar vervoer in Brabant en Gelderland. Onder merkformules als Bravo, Breng en Rrreis vervoeren wij dagelijks duizenden mensen in onze bussen.

Witte Kruis is de grootste acute zorgorganisatie van Nederland. De organisatie verleent ambulancezorg, huisartsen-vervoer, evenementenzorg, burgerhulp en zelfs orgaandonatievervoer.

Andere bekende namen in het OV

We verzorgen onze dienstverlening onder onze eigen merknamen, maar we zijn ook op veel plekken onder andere namen en productformules zichtbaar in het openbaar vervoer. Deze namen worden door de opdrachtgever bepaald. Sommige formules worden zelfs door meerdere vervoerders tegelijk uitgevoerd.

Onze prestatieladders

Als Transdev staan wij midden in de maatschappij. Onze dienstverlening brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Voor de mensen die we vervoeren, voor onze collega's, maar ook voor de vele verschillende (leef)omgevingen waarin we dagelijks actief zijn.

Wij hechten dan ook veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om de stappen die we zetten bij te houden, te controleren en inzichtelijk te maken, gebruiken wij verschillende 'prestatieladders'.

De MVO Prestatieladder is een certificatienorm waarmee we objectief onze prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen laten meten. Momenteel staan we al op trede 3 van deze ladder, maar we zijn nog lang niet tevreden: we zijn goed op weg naar trede 4.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Het is een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin Transdev meer dan gemiddeld sociaal onderneemt, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. In 2024 hebben we trede 3 bereikt, de hoogste trede.

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat ons helpt bij het reduceren van onze CO2 -voetafdruk. Zowel binnen de bedrijfsvoering, in projecten als in de keten. Een steeds groter deel van onze vloot is al Zero Emission, we verduurzamen onze panden en onze collega's en leveranciers dragen hun steentje bij aan een schonere leefomgeving. Deze voortvarende aanpak heeft ons in 2024 de hoogste trede opgeleverd, namelijk trede 5.

Wil je meer weten over onze activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Bekijk dan onze pagina Midden in de maatschappij.