Vervoer van morgen

Wij durven grenzen te verleggen en blijven onze dienstverlening steeds verbeteren.  Een van de belangrijkste doelstellingen van Transdev is om in 2030 uitstootvrij te zijn. We investeren niet alleen in de nieuwste elektrische bussen, maar experimenteren ook in waterstofbussen en hybride bussen en trolly’s. De mondiale schaal van Transdev maakt dat we over veel slagkracht beschikken om ook te kunnen experimenten en innoveren. Natuurlijk in ons materieel, maar ook in de verbetering van onze processen en de dienstverlening aan onze klanten. Nieuwe manieren van betalen, online ondersteuning, uitbreiding van de dienstverlening zoals het reserveren van een fiets… Morgen is gisteren begonnen.

Omdat het altijd beter kan

Transdev heeft bijvoorbeeld al ervaring met het testen en exploiteren van autonome shuttles in verschillende landen. Ook in Nederland rijdt zo’n shuttle, de ParkShuttle. De ParkShuttle was in 1999 Nederlands eerste autonome voertuig. De vloot bestaat uit 6 voertuigen, die elke dag 1850 reizigers vervoeren. Ze laden op bij de haltes. Vanuit een regiecentrum houdt een medewerker via camera’s toezicht.

Top klantbeleving 

Transdev werkt continu het verbeteren van de reiservaring van de klanten. Transdev maakt gebruik van digitale technologieën om de reizigers meer gemak, informatie en keuzevrijheid te bieden. Zo heeft Transdev een app ontwikkeld die de reizigers helpt om hun reis te plannen, te betalen en te volgen, en die hen ook toegang geeft tot andere mobiliteitsdiensten, zoals deelfietsen of -auto's. Transdev zet ook in op het personaliseren van de dienstverlening, door bijvoorbeeld rekening te houden met de voorkeuren en behoeften van de reizigers.

Betaalgemak

Gemak is ook betaalgemak. Het nieuwe betaalsysteem OVpay dat de chipkaart gaat vervangen is al volledig geïntegreerd met onze nieuwe Transdev app. Maar we experimenteren ook met andere vormen van betalen. Uit onderzoek van Transdev bleek dat heel veel reizigers graag zonder gedoe in- en uit willen stappen. Gewoon de bus instappen met je mobiel in je zak, en rest gaat vanzelf. Deze manier van reizen wordt ook wel ‘be in, be out’ genoemd. In onze vervoersregio Eindhoven kun je nu de mobiliteit van morgen te ervaren. Met de app mobyyou word je automatisch in- en uitgecheckt bij de haltes waar je in- en uitstapt. 

Take the lead

Een andere, minder zichtbare innovatie, is TakeCharge. Bij elektrische bussen vinden er veel meer wisselingen van bussen plaats dan bij de dieselbussen. De kritieke factor is de accu. Je wilt van elke bus weten hoe ver de accu is opgeladen voor het vlekkeloos laten verlopen een rit. Daarmee moet je rekening houden met een heleboel zaken. Bustype, de lengte van de rit, de temperatuur buiten en de oplaadmogelijkheden. Transdev heeft daar nu een prachtig programma voor ontwikkeld: TakeCharge. TakeCharge geeft alle informatie over alle bussen die dagelijks worden ingezet.  TakeCharge is door Transedev Nederland ontwikkeld en zal internationaal worden uitgerold.
 

Ook hier innoveren we

Duurzaamheid

Uitstootvrije voertuigen maken het openbaar vervoer milieuvriendelijker en de omgeving leefbaarder. Transdev loopt voorop in de transitie na ...

Veiligheid

Veilig reizen, een veilige werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan, veilige systemen... Veiligheid telt. Overal in ons bedrijf.

Plannen en betalen

Met betaalproposities op maat, zoals reizen op rekening en flexibele abonnementen, levert Transdev maatwerk voor iedere doelgroep. 

Technologie

Stilstand is achteruitgang. We werken dan ook continue aan verbetering van het OV.