OVpay

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. De reiziger bepaalt  zelf hoe hij of zij betaalt. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer, steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven landelijk ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay.

In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. Transdev heeft deze landelijke innovatie als een van de eerste busbedrijven geïntroduceerd in de bussen in de ov-regio's Gooi & Vechtstreek en Zaanstreek. Inmiddels kun je in het hele land, bij alle vervoerderr, in- en uitchecken met je bankpas, creditcard of mobiel.

Hoe werkt het?

Reizen met een bepaalpas werkt heel eenvoudig - precies hetzelfde als de OV-chipkaart: een reiziger checkt in met een contactloze betaalpas, plastic of op een mobiel – en start zijn of haar reis. Bij het verlaten van de bus checkt hij of zij uit met dezelfde betaalpas. De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement en wordt van de rekening van de reiziger afgeschreven. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Straks in heel Nederland

Alle nieuwe betaalmethoden onder de noemer 'OVpay' zijn onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OV-betalen waarin OV-bedrijven, betaalplatform Translink en de OV-autoriteiten samenwerken. Lees meer op ovpay.nl.

Connexxion introduceert in- en uitchecken met betaalpas in Zaanstreek

Sinds april 2022 kunnen ook de reizigers in de regio Zaanstreek in alle bussen van Connexxion in- en uitchecken met een contactloze betaalpa ...

Transdev introduceert in- en uitchecken met betaalpas of creditcard in Gooi en Vechtstreek

Reizigers in de regio Gooi en Vechtstreek kunnen vanaf maandag 11 oktober in alle bussen van Transdev in- en uitchecken met een contactloze ...

In- en uitchecken met je mobiel in je broekzak

Eindhoven krijgt de primeur van ‘Be in, be out’.