Start landelijke OVpay-campagne: in- en uitchecken met je betaalpas of mobiel in héél Nederland

Sinds 6 juni kun je overal in het OV in- en uitchecken met een bankpas, creditcard of -de betaalapp op- je mobiel. Dit kon al een tijdje in alle vervoersgebieden van Transdev, maar vanaf vandaag kan dit in heel Nederland. Deze mijlpaal wordt gemarkeerd met de start van de landelijke campagne over OVpay (tv, radio, online en als buitenreclame (abri’s). 

Wat is OVpay?

OVpay is het nieuwe in- en uitchecken. In- en uitchecken met je betaalpas is hier één vorm van. In de trein, de bus, de tram en de metro: je kunt nu overal in het OV in- en uitchecken met je contactloze bankpas, creditcard of je mobiel. De voordelen? Je hebt geen los kaartje meer nodig en je hoeft geen saldo meer op te laden. Het kan ook met je mobiel én het scheelt een pasje in je portemonnee. Zo houden we het OV laagdrempelig.

Toename gebruik OVpay

Veel reizigers hebben al gebruik gemaakt van OVpay. Met name op feestdagen en bij evenementen is deze nieuwe vorm van in- en uitchecken populair. Op Koningsdag checkte zelfs meer dan een kwart van de reizigers die op saldo reizen (die normaal gesproken tijdens de reis betalen) in met een betaalpas of mobiel. Met de start van deze landelijke campagne over OVpay zullen steeds meer reizigers ontdekken hoe laagdrempelig het openbaar vervoer in Nederland is.

Inchecken met je betaalpas, hoe werkt dat?

Reizen met een betaalpas is heel gemakkelijk: het werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Dus in plaats van je OV-chipkaart houd je je betaalpas of telefoon bij de kaartlezer. Haal daarbij de kaart uit je portemonnee of pashouder, zodat ook echt de goede kaart wordt gelezen. Gebruik bij het uitchecken dezelfde betaalpas, of telefoon als die je bij het inchecken gebruikt hebt. Goed om hierbij te weten: de kaartlezer ziet je plastic pas en je telefoon als twee verschillende betaalmiddelen. Ook als ze aan dezelfde bankrekening zijn gekoppeld. Dus heb je bijvoorbeeld met je mobiel ingecheckt? Check dan ook uit met je mobiel.

Wat is de volgende stap?

Nu kun je al in- en uitchecken als je in de tweede klas en zonder korting of abonnement wilt reizen. Binnenkort kunnen ook studenten, zakelijke reizigers en abonnementhouders met hun betaalpas of mobiel reizen. Ook kunnen reizigers in Noord-Holland binnenkort gebruik maken van onze nieuwe handige Transdev-app. En de OV-chipkaart? Die krijgt een opvolger: de OV-pas. Maar dat duurt echt nog wel even. Ieder die het laatste nieuws over OVpay wil weten, kan zich vrijblijvend abonneren op onze nieuwsbrief.