Oude busbatterijen Hermes/Transdev krijgen nieuw leven

43 elektrische bussen uit 2016 van Hermes hebben een compleet nieuw batterijpakket gekregen. De bussen zijn nu technisch weer helemaal bij de tijd. Extra bijzonder is dat de batterijen niet gerecycled worden, maar nog goed genoeg zijn om dienst te doen als opslag in het elektriciteitsnet van RWE. 

Dubbele capaciteit

Er is gekozen om het originele batterijpakket te vervangen door een volledig nieuw systeem met een bijna dubbele capaciteit, van 180 kWh naar 350 kWh voor de kenners. De actieradius is daardoor veel groter. Zo zijn de 43 bussen die gezamenlijk inmiddels ruim 18 miljoen kilometer hebben gereden, weer up-to-date en klaar om ook de komende jaren in Eindhoven zero emissie stadsvervoer te verzorgen.

Brabants ov-bedrijf Hermes, een dochter van Transdev, nam eind 2016 43 elektrische 18 meter bussen in gebruik. Daarmee had Hermes in één klap de grootste elektrische busvloot van Europa. Dit was een belangrijke stap in de verduurzaming van het openbaar vervoer in Nederland. De ov-sector heeft veel geleerd van de inzet van deze zero emissie bussen in en rond Eindhoven. Na ruim 6 jaar zijn de eerste generatie batterijen nu door VDL Bus & Coach vervangen door een nieuwe generatie batterijen.

Vergroening

Martijn Mentink, algemeen directeur Hermes: ‘In 2016 liep Hermes voorop met de introductie van 43 18 meter zero emissie bussen. We zijn er trots op dat we nu weer een grote stap voorwaarts in onze vergroeningsstrategie mogen maken. Omdat we minder laadmomenten nodig hebben voor onze bussen, kunnen we de bussen op meer lijnen inzetten. Zo kunnen meer reizigers kennismaken met het comfort van deze elektrische bussen en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.”