Connexxion blijft de vervoerder op de Valleilijn

Eind 2021

Connexxion blijft ook in 2022 en 2023 het treinvervoer op het traject van de Valleilijn verzorgen. Dit heeft de Provincie Gelderland besloten. Hiermee kiest de Provincie voor een voortzetting van de huidige hoge kwaliteit in deze concessie. Connexxion is sinds 2006 de vervoerder van treinreizigers op het traject tussen Amersfoort en Ede-Wageningen.
In 2020 vond er een aanbesteding plaats voor de concessieperiode na 2021. Vanwege de negatieve impact van de coronapandemie op de reizigersaantallen in het openbaar vervoer heeft geen enkel vervoerbedrijf daarop ingeschreven. De Provincie heeft daarom besloten om een noodconcessie van maximaal 2 jaar in te stellen, tot eind 2023.

Martijn Mentink, Regiodirecteur Transdev Zuidoost: ‘We zijn trots dat de Provincie Gelderland heeft besloten om ons de noodconcessie van de Valleilijn te gunnen. Dit is te danken aan de enorme jarenlange inzet van onze medewerkers in deze concessie. We hopen dat reizigers, ook na Covid-19, de vertrouwde blauwe trein gebruiken om op een comfortabele, veilige manier van en naar familie, vrienden, werk en school te reizen.’

Vervoersaanbod blijft gelijk

De dienstregeling blijft hetzelfde ondanks dat het aantal reizigers is gedaald door de Covid-19 pandemie. Om de terugkeer van reizigers goed op te kunnen vangen vindt de provincie het belangrijk dat het aanbod op peil blijft. Dat betekent zeven dagen per week twee keer per uur een trein op het hele baanvak en van maandag t/m zaterdag een groot deel van de dag vier keer per uur een trein tussen Amersfoort en Barneveld Zuid.