Provincie gunt ov-concessie Utrecht Binnen aan Transdev

We zijn er trots op dat Provincie Utrecht besloten heeft om de Openbaar Vervoer Concessie ‘Utrecht Binnen’ aan Transdev te gunnen. Vanaf december 2025 verzorgt Transdev onder het merk U-OV voor 10 jaar het openbaar vervoer per bus en tram in de stad Utrecht en omgeving.
Regio Utrecht is een magneet voor wonen en werken en vervult een centrale rol in de bereikbaarheid van Nederland. De regio heeft grote ambities qua stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid en mobiliteitstransitie. Transdev komt met haar aanbod tegemoet aan de behoeften van reizigers en draagt tegelijkertijd bij aan de invulling van de doelstellingen van de provincie Utrecht.

Reizigers krijgen een aantrekkelijke dienstverlening die nog beter aansluit bij hun wensen. We zetten in op:
▪ Meer tevreden reizigers door betrouwbaar, flexibel en comfortabel openbaar vervoer.
▪ Sneller en vaker reizen op een groot aantal lijnen.
▪ Meer gemak door minder overstappen en betere aansluitingen.
▪ Een naadloze reiservaring in de hele provincie.
▪ Toegankelijk, inclusief en duurzaam OV.

We verwachten de komende 10 jaar een flinke reizigersgroei. Ons efficiënt ingerichte OV-netwerk biedt daar alle ruimte voor. Zo blijft de groeiende regio duurzaam in beweging. Manu Lageirse, CEO van Transdev Nederland: ‘De ambities van Provincie Utrecht om betrouwbaar, flexibel, comfortabel en vooral ook duurzaam ov te bieden, sluiten naadloos aan bij onze eigen ambities en ervaringen. Transdev gelooft in de kracht van emissievrije vervoersoplossingen op maat. We bieden mobiliteit die past bij de wensen van onze reizigers en zijn er trots op dat wij onze kennis en expertise in kunnen zetten voor een provincie die investeert in een duurzame toekomst.’

Samen voor een nóg beter U-OV
Wij kijken voor de concessie Utrecht Binnen met veel vertrouwen naar de toekomst. We zien uit naar zowel de samenwerking met de Provincie Utrecht als de samenwerking met Keolis als vervoerder in de concessie Utrecht Buiten.