Witte Kruis ontvangt opdracht voor orgaantransport in Zuid- en West Nederland

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft Witte Kruis de opdracht gegund om vanaf 1 januari 2022 het orgaantransport inclusief het vervoer van transplantatieteams te verzorgen in Zuid-Nederland (definitieve gunning) en West-Nederland (voorlopige gunning). Witte Kruis, de grootste acute zorgorganisatie van Nederland, is een dochteronderneming van Transdev Nederland.

De NTS heeft als missie om patiënten te helpen met een transplantatie van een donororgaan- of weefsel. Daarvoor is het nodig dat er voldoende goede donororganen en weefsels zijn en dat het (transport) proces rondom de donatie zorgvuldig wordt uitgevoerd. In de werkzaamheden staat respect voor donoren en nabestaanden centraal. Want alleen door hun medewerking wordt transplantatie mogelijk. De NTS ondersteunt de medische professionals in donorziekenhuizen en transplantatiecentra in Nederland.  

Marcel van Pijkeren, Commercieel Directeur Witte Kruis:  "We zijn erg vereerd met deze opdracht. Witte Kruis conformeert zich graag aan de uitgangspunten en de missie van de NTS. Orgaan- en weefseldonatie is een heel belangrijk maatschappelijk onderwerp waar we als organisatie graag een bijdrage aan willen leveren. Het transport van organen en de bijbehorende specialistische transplantatieteams is een zorgvuldig proces dat letterlijk van levensbelang kan zijn. We zullen dan ook ons uiterste best doen om onze kwaliteit van dienstverlening op het hoogste niveau uit te voeren. Wij kijken uit naar een goede en vruchtbare samenwerking met de NTS”