Transdev verlengt ISO certificering kwaliteit en milieu

April 2022

Transdev OV is ook voor het komende jaar weer gecertificeerd voor ISO9001 (kwaliteitsmanagement) en 14001 (milieumanagement). In februari en maart is een extern bureau (SGS) bij Transdev langs geweest om te controleren of de OV-tak van het bedrijf nog steeds voldoet aan de voorwaarden voor deze certificering.

Bij ISO 9001 wordt naar alles gekeken dat invloed kan hebben op de kwaliteit die wij leveren aan onze reiziger en opdrachtgevers. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat Transdev OV doet met klachten van klanten en hoe vertragingen en rituitval worden voorkomen. Maar ook medewerkerstevredenheid is een onderdeel. Tevreden medewerkers zorgen immers ook voor tevreden reizigers.

Bij ISO 14001 wordt gekeken of Transdev voldoet aan alle eisen die er zijn op het gebied van milieu. Doet Transdev OV er alles aan om milieurisico’s te beheersen en milieuschade te voorkomen? Zijn alle voorzieningen op orde? Is iedereen voldoende getraind? SGS is daarom onder meer langs geweest bij het Regiecentrum Openbaar Vervoer van Transdev en bij de OV teams in Gooi & Vechtstreek, IJsselmond en Hoeksche Waard-Goeree Overflakkee. SGS heeft daarbij geconstateerd dat Transdev OV voldoet aan alle voorwaarden. De activiteiten van Transport on Demand en Witte Kruis zijn ook ISO 9001 en 14001 gecertificeerd maar worden apart gecontroleerd.

ISO 9001 en 14001 worden door veel van de opdrachtgevers van Transdev vereist. Certificering helpt Transdev bovendien om zo goed mogelijk te presteren. Chief Performance Officer Michael de Ruiter is trots op het behaalde resultaat: “Door te certificeren weten we hoe goed we het doen ten opzichte van deze internationale standaarden en waar we kunnen verbeteren. Ik ben er trots op dat we de ISO 9001 en 14001 certificering wederom hebben behaald. Wij gaan door binnen Transdev met continue verbeteren.”