Transdev nieuwe hoofdsponsor mobiliteit bij het Nationaal Ouderenfonds

Vanaf 1 oktober 2021 is het mobiliteitsbedrijf Transdev Nederland de nieuwe hoofdsponsor mobiliteit bij het Nationaal Ouderenfonds. Directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert zette op het hoofdkantoor te Hilversum, samen met  Lucien Brouwers, directeur Transport on Demand bij Transdev Nederland, een handtekening om te bezegelen dat beide organisaties samen de krachten bundelen voor ouderen in Nederland.

Een leeftijdsvriendelijk en bereikbaar Nederland

Met deze samenwerking draagt Transdev Nederland eraan bij dat ouderen weer de deur uit kunnen gaan en mensen kunnen ontmoeten. Want stel je voor dat je zelf nooit meer iemand zou zien? Sociaal contact is niet voor iedere oudere vanzelfsprekend. Sommigen hebben maar eens per maand contact. Veel ouderen zien mobiliteit als een uitdaging. Zo hebben ruim 1 miljoen 60-plussers geen rijbewijs en ziet een derde van de ouderen op tegen het reizen met openbaar vervoer.

Door de steun van Transdev Nederland kan het Ouderenfonds de projecten op het gebied van mobiliteit, waaronder de BoodschappenPlusBus, blijven continueren en nieuwe plannen verder ontwikkelen. In de toekomst wil het Ouderenfonds BoodschappenPlusbussen laten rijden in meer regio’s en toewerken naar een leeftijdsvriendelijk en bereikbaar Nederland door in gesprek te gaan met de doelgroep, gemeenten en andere mobiliteitsaanbieders. Transdev en het Ouderenfonds vinden elkaar in deze ambitie.

Partners: Transdev Nederland & Het Ouderenfonds

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: “Met Transdev Nederland heeft het Ouderenfonds een sterke partner op gebied van mobiliteit erbij. De wens en de ambitie van Transdev Nederland om te groeien naar een duurzame en maatschappelijk betrokken organisatie is een perfecte basis voor een samenwerking met het Ouderenfonds,” zegt Gielbert.

Transdev Nederland is de drijvende kracht achter bekende merknamen als Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Met bussen, treinen, taxi’s, autonome shuttles en zelfs ambulances is Transdev actief in heel Nederland. Een belangrijk onderdeel van dit pakket is het gespecialiseerde doelgroepenvervoer, dat Transdev uitvoert onder de naam Connexxion Taxi Services. Lucien Brouwers: “Mobiliteit is maatwerk. Dankzij de juiste vorm van vervoer kun je meedraaien in onze maatschappij. Ook ouderen die zonder speciaal vervoer minder makkelijk de deur uit kunnen. We brengen ze bijvoorbeeld naar hun familie, naar medisch specialisten, naar de dagbesteding of naar de kapper. Zo kunnen we eraan bijdragen dat ouderen midden in het leven kunnen blijven staan. Daarom zijn wij trots op deze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.”