Transdev introduceert internationale denktank

Zijn we klaar voor de mobiliteit van de toekomst? De wereld verandert in rap tempo. Zo ook de wereld van de mobiliteit. Meer mensen hebben toegang nodig tot minder middelen. Ook in Nederland staan we voor tal van maatschappelijke opgaven: van klimaatverandering tot woningtekort, van de gevaren van stikstof tot het bereikbaar houden en maken van diverse leefomgevingen. Hoe ziet de wereld van de mobiliteit eruit in 2050? Hoe gaan we om met veranderende omstandigheden? En hoe dragen we juist bij aan de oplossing van deze maatschappelijke opgaven?
Daarom organiseert internationaal mobiliteitsbedrijf Transdev ‘The Mobility Sphere’, een forum dat experts en beleidsmakers uit heel Europa samenbrengt. Tijdens deze denktank bespreken we de toekomst van mobiliteit in al haar facetten. Voor een duurzame transitie, zowel ecologisch, sociaal als economisch, zijn alle stakeholders nodig. Onze ambitie: de weg wijzen naar 2050 door middel van slimme, groene oplossingen. Samen komen we tot nieuw inzichten en innovatieve oplossingen.

50 vragen voor 2050

De denktank is ontworpen om de belangrijkste trends en uitdagingen aan te pakken die de Europese mobiliteit in 2050 zullen bepalen. 50 vragen voor 2050 zijn daarin leidend; vragen die 50 urgente Europese uitdagingen behandelen. François Gemenne - een vooraanstaand expert in milieugeopolitiek en auteur voor het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) - aangesteld als wetenschappelijk adviseur: ‘Ik ben er trots op om samen met Transdev de cruciale rol van het openbaar vervoer in het koolstofvrij maken van onze economie aan te pakken. Transdev's wereldwijde bereik, gekoppeld aan haar expertise in een breed scala aan mobiliteitsoplossingen, maakt Transdev een betrouwbare partner in de emissie-uitdaging van steden en gemeenschappen.’

Thierry Mallet, voorzitter en CEO van Transdev Group: ‘Als wereldleider op het gebied van openbaar vervoer zet Transdev zich in voor innovatieve oplossingen voor duurzame en inclusieve mobiliteit. Met de oprichting van de Mobility Sphere wilden we deze missie een stap verder brengen door een platform te bieden voor klimaatdeskundigen, stedelijke besluitvormers en sociale wetenschappers. Samen denken we na over sterkere openbaarvervoerssystemen voor de steden van morgen.’

Welke mobiliteitsoplossingen hebben we nodig in een wereld die steeds warmer wordt? En hoe zorgen we ervoor dat iedere inwoner van Europa toegang heeft tot mobiliteit, zodat iedereen midden in de maatschappij kan (blijven) staan? Deze vragen staan begin oktober centraal tijdens de eerste editie van de Mobility Sphere in Amsterdam. Daarna reist de Mobility Sphere door naar andere grote Europese steden. Zo bouwt Transdev aan een netwerk van experts, die samen vormgeven aan de Mobiliteit van de Toekomst.