Transdev gaat samenwerking aan met afvalverwerker REMONDIS

Transdev kiest voor een nieuwe partner op het gebied van afvalverwerking. Alle vestigingen van Transdev zijn samen goed voor zo’n 1500 ton afval per jaar. Dit vraagt om professionele afvalverwerking. Transdev stapt hiervoor over naar REMONDIS. Het contract werd officieel getekend door Andreas Krawczik, Managing Director van REMONDIS, en Transdev CEO Manu Lageirse.
REMONDIS is een internationaal bedrijf dat in 34 verschillende landen afvalverwerking, recycling en rioolservices voor particulieren en bedrijven verzorgt. Het is onderdeel van de Rethmann Group, een van de aandeelhouders van de Transdev Groep. REMONDIS heeft in Nederland meer dan 25 vestigingen, ruim 1200 medewerkers en een vloot van meer dan 190 bedrijfsvoertuigen.

De komende maanden zullen er speciale afvalbakken op de Transdev-vestigingen geplaatst worden om verschillende afvalstromen zoals papier, koffiebekers en restafval gescheiden in te zamelen. De afvalstromen worden vervolgens gesorteerd en gerecycled, waarna ze hergebruikt kunnen worden. REMONDIS is koploper op het gebied van recycling, met het grootste recyclecentrum van Europa in Lünen. Ook wordt er voortdurend gekeken naar nieuwe mogelijkheden om grondstoffen uit afval te produceren. Transdev CEO Manu Lageirse ziet hier een link met de duurzame ambities van Transdev: “REMONDIS heeft net als Transdev een focus op verduurzaming. Het feit dat we nauwer samen kunnen werken met een mededochter van de Rethmann Group, maakt dit moment extra speciaal.” Ook Andreas Krawczik is verheugd over deze samenwerking: ´Transdev en REMONDIS zijn beide bedrijven van formaat, door het bundelen van onze krachten kunnen we grote stappen zetten in het terugwinnen van grondstoffen en het verder ontwikkelen van de circulaire economie.

Op 1 juli 2021 is de samenwerking al ingegaan. REMONDIS neemt de afvalverwerking van alle Transdev vestigingen stapsgewijs over van Renewi. De start is gemaakt in de regio Noord-Holland.