Transdev best gewaardeerde streekvervoerder van Nederland 

Goed nieuws vanuit de jaarlijkse OV-Klantenbarometer! Transdev is de best gewaardeerde streekvervoerder over 2023. En dat voor de derde keer op een rij! Reizigers die vorig jaar gebruikmaakten van de dienstverlening van Transdev, waren bijzonder tevreden. In de meeste regio’s waar Transdev het openbaar vervoer verzorgt, gaven reizigers de dienstverlening een hogere waardering dan het landelijke gemiddelde. We scoorden gemiddeld een dikke 8 in het jaarlijkse landelijke onderzoek onder ov-gebruikers. De concessie Gooi & Vechtstreek kreeg van reizigers een 8,2. Dit is het hoogste gemiddelde rapportcijfer van alle streekvervoerders.
Wat is de OV-Klantenbarometer?
Kennisplatform CROW-KpVV voert jaarlijks de ‘OV-Klantenbarometer’ uit. Dit is een grootschalig landelijk onderzoek naar de mening van reizigers over het openbaar vervoer en de Friese Waddenveren. 97.490 Reizigers in 70 onderzoeksgebieden deden mee Zij werden bevraagd op allerlei onderwerpen die de beleving van hun reis beïnvloeden. Van punctualiteit, frequentie en betaalbaarheid van de rit tot en met reis- en betaalgemak en gastvrijheid in het voertuig.  

Vier Transdev regio’s/ concessies in de top 5
Het gemiddelde rapportcijfer voor openbaar vervoer in Nederland was in 2023 een 7,8. De beoordelingen van onze regio’s liggen gemiddeld net iets hoger. Noord-Hollandse reizigers beoordeelden hun reis met de bussen van Transdev/Connexxion het hoogst. Vier Transdev regio's/concessies belanden in de top 5 van alle bus, metro, tram en trein gebieden. Gooi & Vechtstreek kreeg de hoogste score met een 8,2. In de regio’s Amstelland-Meerlanden en Noord-Holland Noord is het gemiddelde rapportcijfer een 8,1. De regio’s Haarlem-IJmond en Zeeland volgen op de voet met een 8.  Ook in 2021 en 2022 haalden we de hoogste beoordelingen in het streekvervoer.

Wat maakt dat Transdev/ Connexxion zo goed scoort? De vriendelijkheid van medewerkers, de kans op een zitplaats, het betaalgemak en het gevoel van veiligheid in de voertuigen dragen in deze gebieden bij aan de hoge waardering. De reizigers gaven aan dat de tarieven en de informatievoorziening bij vertragingen ruimte bieden voor verbetering.  

Trots
Onze CEO Manu Lageirse is trots op dit resultaat: “Alle vervoerders van Nederland merken de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt en hebben last van vertragingen bij het instromen van nieuwe voertuigen. Dat we toch zulke prachtige beoordelingen krijgen, is daarom een enorm welkom compliment voor ons allemaal. Want wie kent het ov beter dan onze reizigers?

De resultaten
In onderstaande tabel de scores van de verschillende Transdev/Connexxion- regio's/ concessies: