Leerlingen- en jeugdvervoer Midden-Holland voorlopig gegund aan Connexxion Taxi Services

Per 1 augustus verzorgt Transdev-dochteronderneming Connexxion Taxi Services (CTS) met de GroeneHartHopper het Leerlingen- en jeugdvervoer  in de regio Gouda. Dit contract loopt minimaal 3 en maximaal 7 jaar.

Het rolstoelvervoer naar dagbestedingen werd voorlopig gegund aan Willemsen de Koning. Gouda tekent namens de betrokken opdrachtgevers met beide vervoerders de definitieve contracten van minimaal drie en maximaal zeven jaar na afloop van de bezwaartermijn van drie weken.

Het leerlingen- en jeugdvervoer en het rolstoelvervoer naar dagbestedingen wordt uitgevoerd in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Gouda, Waddinxveen en Zuidplas.

Lucien Brouwers, directeur Transport on Demand bij Transdev Nederland, is trots op de voorlopige gunning: 'Bij definitieve gunning gaan we dit vervoer volledig zero emissie met onze eigen operatie uitvoeren. Hiervoor schaffen we ruim 100 nieuwe elektrische voertuigen aan. Mooi dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan de mobiliteit en duurzaamheid van de regio Midden-Holland!'