Hermes gaat met nieuwe elektrische bussen rijden in Zuidoost Brabant

Hermes, onderdeel van Transdev, heeft 32 nieuwe elektrische stadsbussen besteld. De nieuwe Zero Emissie bussen zijn vanaf januari 2022 in het Eindhovense stadsbeeld te zien.
Het gaat om een nieuwe generatie VDL Citea’s met een lengte van 12,2 meter. Met de bestelling van deze nieuwe VDL Citea’s investeert Hermes stevig in de kwaliteit en een verdere vergroening van het openbaar vervoer in de concessie Zuidoost Brabant.

De nieuwe generatie Zero Emissie voertuigen voldoet aan elke mogelijke vraag uit de markt: de bussen bieden een oplossing op het gebied van duurzaamheid, technologie, bereik, passagierscomfort- en capaciteit, ergonomie, flexibiliteit, veiligheid en kosten. De nieuwe Zero Emissie bussen zijn speciaal voor Hermes voorzien van het zogeheten Brainport-pakket. Hiertoe behoren bijvoorbeeld veiligheidssystemen, zoals Foreward Collision Warning en een Blind Spot Detection system, maar ook het interieurdesign en de speciale verlichting in de bus maken de voertuigen uniek.

Deze investering is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking met de provincie en laat zien dat de Provincie Brabant en Hermes vertrouwen hebben in de toekomst na de coronacrisis.