Agressie in het OV: "Handen af van onze medewerkers"

Afgelopen week kwamen er meerdere berichten in de media voorbij over agressie in het Openbaar Vervoer. Nare voorvallen, die ook binnen Transdev volop besproken worden. Als werkgever van mensen in belangrijke publieke functies, van chauffeurs en machinisten tot service & veiligheidsmedewerkers en ambulancepersoneel, veroordelen we agressie en geweld ten zeerste.
CEO Pier Eringa: "Handen af van onze mensen. Ik heb het al vaker gezegd, en blijf het herhalen. Veiligheid staat voor ons altijd voorop. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen tijdens het werken. Mensen kunnen een kort lontje hebben, het vergt inlevingsvermogen om daar goed mee om te kunnen gaan. Soms is dat helaas niet genoeg. Ik leef dan ook mee met alle mensen in publieke functies die hiermee te maken krijgen. De persoonlijke impact van een heftige ervaring is groot."

Onze medewerkers worden getraind in de-escalerend handelen en omgaan met agressie, zodat zij weten om te gaan met vervelende situaties. Gelukkig kunnen zij in bijna alle gevallen hun werk doen zonder nare voorvallen. Zo houden we Nederland samen bereikbaar.